IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McAfee планира да набере 814 млн. долара от IPO-то си

Компанията ще предложи близо 31 млн. акции

09:58 | 14.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Компанията за решения за киберсигурност McAfee обяви, че планира да набере до 814 млн. долара от първичното си публично предлагане в Съединените щати, предава Ройтерс.

Компанията, която беше отделена от Intel преди четири години, ще продаде близо 31 млн. акции, а продаващите акционери ще предоставят около 6 млн. акции в рамките на IPO-то, сочат документи, подадени до регулаторите.

McAfee се прицелва в цена от между 19 и 22 долара на акция, а горната част на диапазона оценява фирмата на 9,5 млрд. долара.

Междувременно компанията за краткосрочно наемане на имоти Airbnb и фирмата за доставки на храни DoorDash също се подготвят да станат публични по-късно тази година. Това се случва в момент, в който пазарът на първични публични предлагания бързо се възстановява след породената от коронавируса икономическа несигурност, която попари надеждите през април.

През 2016 г. TPG придоби мажоритарен дял в McAfee от Intel в рамките на сделка, която оцени компанията на 4,2 млрд. долара, включително дълга.

В документите си до регулаторите McAfee посочва, че част от постъпленията от листването ще бъдат използвани, за да плати дял от задълженията си.

Morgan Stanley, Goldman Sachs, TPG Capital BD, BofA Securities и Citigroup са водещите поематели на листването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още