IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McAfee ще продаде корпоративния си бизнес за 4 млрд. долара

Купувач е консорциум, воден от Symphony Technology

19:56 | 08.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

McAfee Corp обяви, че ще продаде корпоративния си бизнес на консорциум, воден от Symphony Technology Group. Сделката е на стойност 4 млрд. долара в брой, предава Ройтерс.

Новината изпрати цената на акциите на компанията за киберсигурност с близо 3% нагоре преди началото на търговията в Съединените щати.

Споразумението, което е обект на одобрение от регулаторите и може да се случи при налагането на специални условия от тях, се очаква да бъде финализирано до края на тази година, обявиха от McAfee.

През последните няколко години McAfee подсили своя основен бизнес със софтуер за киберсигурност, който се фокусира върху купувачи на дребно. Това се случи чрез увеличение на цените, нови партньорски програми и добро ниво на задържане на клиентите.

Бизнесът ѝ с корпоративни решения записа 1,3 млрд. долара нетни приходи за фискалната 2020 г., сочи информация от McAfee.

Goldman Sachs & Co и Morgan Stanley & Co са участвали като финансови съветници на McAfee, а Ropes & Gray са служили като правни консултанти. UBS Investment Bank, Jefferies и BofA Securities са били финансовите съветници на Symphony, а Paul Hastings се е заела с юридическата част от страна на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още