IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Международната космическа станция ще бъде повдигната с 900 метра

Корекцията ще бъде извършена с помощта на двигателите на служебния модул "Звезда"

22:21 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Специалисти от руския Център за управление на полетите ще извършат маневри за корекция на орбитата на Международната космическа станция (МКС) на 3 юли, предаде ТАСС. Средната височина на орбитата на станцията ще бъде увеличена с 900 метра, оповести пресслужбата на научната организация ЦНИИмаш към Роскосмос.

Корекцията на орбитата ще бъде извършена с помощта на двигателите на служебния модул "Звезда" на МКС. В резултат на маневрите средната височина на орбитата на станцията ще се увеличи с 900 метра и ще е 413,7 км, уточниха от ЦНИИмаш.

Корекцията цели формиране на подходящи условия във връзка с предстоящото изстрелване на пилотирания кораб "Союз МС-13" и товарния кораб "Прогрес МС-12".

Със "Союз МС-13" към МКС се предвижда да се отправи поредната експедиция, включваща руския космонавт Александър Скворцов, астронавта Андрю Морган от НАСА и италианския астронавт Лука Пармитано от Европейската космическа агенция.

Стартът на "Союз МС-13" е планиран за 20 юли от космодрума Байконур, а на "Прогрес МС-12" - за 31 юли също от Байконур. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още