IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел: Германия трябва да има 1 млн. станции за зареждане на електромобили до 2030 г.

Страната търси начини да насърчи сектора, докато се опитва да намали вредните емисии

10:35 | 04.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германия трябва да има 1 млн. станции за зареждане на електромобили до 2030 г., заяви канцлерът Ангела Меркел във видео съобщение от тази неделя. Посланието ѝ за това как да бъде ускорено насочването към превозни средства с по-ниски емисии и работещи с батерии бе отправено преди срещата на автомобилната индустрия днес, предава Ройтерс.

“За целта искаме да създадем 1 млн. станции до 2030 г. и индустрията ще трябва да участва в тези усилия, за това говорим”, заяви Меркел. В момента в Германия има 20 хил. подобни обществени места.

Стефан Вейл, който ръководи Долна Саксония, където е базирана Фолксваген, заяви, че иска да види ангажимент за 100 хил. обществени станции за зареждане на електромобили до 2021 г. Той е член на надзорния съвет на Volkswagen, който е ангажиран с насочването към електрически автомобили, но твърди, че е нужна по-голяма инфраструктура, за да могат да се рекламират те.

Днешната среща ще е втората, която ще е насочена към ускоряването на действията, така че германският транспортен сектор да може да отговори на целите за националните емисии.

Меркел заяви, че правителството си е поставило за цел да опази работните места в сектора за производство на автомобили и автомобилни части. Същевременно става ясно, че ще са нужни по-малко служители за производството на електромобил, отколкото на традиционна кола. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още