IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft дава още 50 млн. долара, за да спасява света

Компанията разширява програмата си за изкуствен интелект в полза на борбата с климатичните промени

16:11 | 11.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Американската технологична компания Microsoft обяви експанзия на своята програма за Земята, включваща изкуствен интелект, като обеща още 50 млн. долара за организацията, която работи за решаването на проблемите с климатичните промени, пише VentureBeat.

Технологичният гигант обяви AI for Earth още през юни. Инициативата обещава да предостави редица базирани в облака инструменти и услуги с изкуствен интелект, за да се бори с климатичните проблеми.

По това време Microsoft заяви, че инвестира 2 млн. долара в програмата, в допълнение към към други неща, като предоставянето на обучения за използването на изкуствен интелект.

В понеделник компанията обяви, че „разширява стратегическия си план“ и ще предостави още 50 млн. долара в рамките на следващите пет години, за да „постави технологията за изкуствен интелект в ръцете на личности и организации по целия свят, които работят, за да защитават нашата планета“, коментира президентът на Microsoft Брад Смит.

Новините идват в навечерието на втората годишнина на т.нар. Парижко споразумение, което беше сключено от близо 200 държави по света през декември 2015 г. Световните лидери се събират отново в Париж утре на One Planet Summit, за да обсъдят и да насърчат подкрепата за постигането на целите, поставени в оригиналното споразумение.

Изкуственият интелект вече се ползва в много индустрии – от опаковането и разнасянето на стоки до търсенето на онлайн изображения, така че това може да важи и за инициативите, свързани с климата.

"В Microsoft вярваме, че изкуственият интелект ще промени правилата на играта“, коментира Смит. „Подходът ни като компания е свързан с демократизирането на изкуствения интелект, така че неговите функции и възможности да започнат да се ползват хора и организации по целия свят“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
orchis
преди 6 години
Еха, тия каква щедрост са отвързали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още