IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft отваря първата си европейска лаборатория за интернет на нещата

Новото съоръжение ще е базирано в Мюнхен

20:02 | 30.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Докато редица компании в Европа се стараят да модернизират производството си със сензори и софтуер, Microsoft се опитва да грабне част от техните разходи в тази област, пише Bloomberg.

Американският софтуерен гигант отваря нова лаборатория в Мюнхен за клиенти, инвестиращи в интернет на нещата. Компанията вече отвори такива в Редмънд, Вашингтон, и Шънджън, Китай. С този ход тя следва стъпките на Cicso Systems и IBM, които също избраха Германия за своите фокусирани в технологиите лаборатории.

В Мюнхен са редица германски корпоративни гиганти, включително BMW и Siemens, докато компании като Robert Bosch, Adidas и средни по размер производители оборудват все повече заводи с продуктови линии, свързани с интернет, и с роботи.

Компаниите са склонни да използват технологии, за да подобрят производствените си процеси, твърди Пеги Джонсън, изпълнителен вицепрезидент “Бизнес развитие” на Microsoft.

“Има притеснения за това, че изоставаш, ако някой от конкурентите ти е съкратил процеса”, коментира още тя.

Според проучване на IDC от миналата година, направено сред 1 872 компании в Западна Европа, въпреки че повече от една трета от фирмите използват технологии от интернет на нещата, над 50% от тях само събират или анализират данни без да ги използват, за да подобрят производството.

За Microsoft мюнхенската лаборатория, в която клиентите могат да създават хардуерни прототипи, а не само да разработват софтуер, е допълнение към общо 1 900-те служители на компанията, които са в града. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още