IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft планира ремонт на кампуса си за няколко милиарда долара

Технологичната компания ще добави пространство за още 8000 служители и ще създаде зони за съвместна работа и почивка

13:11 | 29.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Microsoft Corp.</em></p>

Снимка: Microsoft Corp.

Технологичният гигант Microsoft планира ремонт на основния си кампус в Редмънд, Вашингтон, на стойност няколко милиарда долара, добавяйки пространство за още 8000 служители и създавайки зони за съвместна работа и почивка. Компанията планира ремонта в момент, в който се опитва да следва растежа в наемането на работници и тенденциите в по-отворените офисни пространства, коментира Bloomberg.

Според плана, който ще продължи между 5 и 7 години, ще бъдат съборени 12 ниски сгради в сърцето на оригиналната централа на компанията, които ще бъдат заменени с 18 нови сгради, много от които ще бъдат двойно по-високи, заяви председателят и главен юридически директор Брад Смит в интервю. С добавената площ пространството на кампуса ще се равнява на 180 футболни игрища.

Главният изпълнителен директор Сатя Надела се опитва да разтърси работната култура в най-големия производител на софтуер в света, превръщайки го в по-отворена среда с по-малко служители в затворен тип офиси. Новият дизайн ще включва общо пространство за между 8000 и 12 000 души на открит площад и открити площи, включително алеи за тичане и разходки, спортни съоръжения и зелени пространства. Компанията има около 47 хил. служители в щата Вашингтон.

„Фокусирали сме се върху културната трансформация на компанията. Искаме да създадем работно пространство, което подкрепя културата, която създаваме“, казва Смит. „Работно място, което насърчава хората да бъдат креативни, да работят заедно и да се учат един от друг“.

Сградите ще бъдат по-близо една до друга, а паркингът ще бъде преместен под земята. Като цяло кампусът ще бъде създаден по-скоро за пешеходци и за ползване на местен трамвай, който дотогава вече ще достига кампуса съгласно сегашния план за развитие на региона. Проектът ще създаде около 2500 нови позиции при процеса на строителство и развитие, каза Microsoft.

Промените ще премахнат оригиналните сгради във формата на Х, в които съоснователят и бивш главен изпълнителен директор Бил Гейтс мести компанията през 1986 г., малко преди да стане публична. Планът на тези сгради обаче е толкова объркващ, че служителите преди са се шегували, че намирането на офис в тях е тест за интелигентност, за да започнеш работа в Microsoft.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още