IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft раздава бонуси по 1500 долара на своите служители

Компанията иска да си гарантира, че няма да има вълна от напускащи след връщането в офиса

12:55 | 09.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Microsoft ще раздаде бонуси по 1500 долара на много от служителите си след повече от година влияние от коронавируса, пише CNBC.

Жестът е част от усилията на технологичните компании да поддържат служителите си щастливи по време на пандемията и да се уверят, че остават на работа, въпреки че много от тях все още са далеч от офисите.

Подобни грижи биха могли да намалят влиянието на тенденцията от „голямото напускане“, от която всички се страхуват, с отварянето на офис пространствата, когато служителите евентуално могат да помислят за смяна на работата.

Бонусите ще струват на Microsoft около 200 млн. долара и са жест, с който компанията иска да покаже признанието си за усилията, които работниците са положили по отношение на клиенти и партньори през последната година, коментира говорител на компанията, след като The Verge обяви новината. В края на първото тримесечие компанията е имала над 125 млрд. долара в брой, еквиваленти и краткосрочни инвестиции.

Главният директор по човешките ресурси на Microsoft Кейтлийн Хоугън обяви новините за бонусите в съобщение до служителите, изпратено в четвъртък. Бонусите ще бъдат преведени през юли или август на служители в САЩ и в чужбина, но корпоративният вицепрезидент няма да получи такъв, нито служителите на GitHub, LinkedIn и Zenimax, коментира говорителят.

Специалните плащания са един от начините, по които технологичните компании показват признателността си към техните служители в ерата на Covid-19. Някои фирми снабдиха работниците си с кредити за приложения за доставка на храна като Uber Eats. Други предложиха допълнително време почивка. Microsoft също така даде на служителите си пет допълнителни дни отпуск по-рано тази година, писа Puget Sound Business Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още