IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft води преговори за придобиването на Discord

Сделката може да достигне над 10 млрд. долара

10:15 | 23.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Microsoft води преговори за придобиването на видео чат услугата за геймъри Discord за повече от 10 млрд. долара, твърдят източници, запознати с въпроса и цитирани от Bloomberg.

Discord преговаря с потенциални купувачи, включително със софтуерния гигант Microsoft, но сделката все още не е сигурна, допълват източниците, които са пожелали да останат анонимни, защото дискусиите не са публични.

По-вероятно е Discord да стане публична самостоятелно, посочва един от източниците. Представители на Microsoft и Discord са отказали да коментират въпроса. Рано в понеделник VentureBeat писа, че Discord води преговори за продажба.

Базираната в Сан Франциско компания е най-популярна със своята безплатна услуга, която позволява на геймърите да си общуват чрез видео, глас и текст, а затворените у дома заради пандемията потребители все повече използват тази технология за групи за учене, танцови класове, книжни клубове и други виртуални срещи. Платформата има над 100 млн. месечно активни потребители и развива комуникационните си инструменти, така че да се превърне в „място за разговори“, а не просто в чат платформа, ориентирана към геймърите.

Microsoft, която миналата година се опита да придобие приложението TikTok и води преговори за покупката на Pinterest, се опитва да се сдобие с повече активи, които да ѝ дадат достъп до развиващи се потребителски общности, допълват източниците, запознати с мисленето на компанията. Бизнесът с Xbox на Microsoft също разширява пакета от абонаментни предимства, които предоставя като част от предложението си Game Pass.

След неотдавнашното придобиване на ZeniMax Media от Microsoft за 7,5 млрд. долара една сделка за Discord ще сигнализира, че софтуерният гигант възнамерява да продължи да инвестира в своето звено за видео игри.

Discord се е обърнала към Microsoft, за да проучи дали тя има интерес, а директорът на Xbox Фил Спенсър е човекът, който води преговорите, твърди един от източниците. Компанията набра 100 млн. долара и достигна оценка от 7 млрд. долара миналата година според Pitchbook.

Discord е водила преговори и с Epic Games, и с Amazon.com преди, допълват двама източници. От Epic не са отговорили веднага на запитването за коментар, а от Amazon са отказали да коментират.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още