IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардер: Метавселената носи възможности за инвестиции

Орландо Браво смята, че новият дигитален свят, ще е "нещо много голямо"

23:00 | 15.11.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg

Т.нар. метавселена е голяма инвестиционна възможност, твърди пуерториканският милиардер и бизнесмен Орландо Браво, цитиран от CNBC.

Браво, който е съосновател и управляващ партньор на компанията за дялово инвестиране Thoma Bravo, коментира, че смята, че „метавселена“ е голямата дума на 2021 г.

„Това е нещо, в което може да се инвестира, и ще бъде много голямо“, посочва Браво в интервю, дадено пред медията.

Метавселената е научнофантастична концепция, при която хората ще си слагат някакъв тип умни очила, позволяващи им да работят, живеят и играят във виртуален свят. В зависимост от гледната точка, това е или утопична мечта или антиутопичен кошмар.

Терминът метавселена стана по-популярен миналия месец благодарание на съоснователя на Facebook Марк Зукърбърг, който обяви, че Facebook ще промени името си на Meta и посочи, че компанията ще се фокусира върху метавселената.

Новината доведе до раждането на много шеги, а видео, публикувано миналата седмица от Inspired by Iceland – маркетингова кампания за популяризиране на туризма в Исландия, показа човек, приличащ на Зукърбърг, който приветства хората в Icelandverse. Мястото е описано като „разширена реалност без глупави очила“.

Десетки други компании, включително Microsoft, Roblox, Nvidia и британската Improbable вече се опитват да създадат софтуер и хардуер, който да подкрепи метавселената.

Thoma Bravo управлява активи за над 83 млрд. долара и портфолио, което включва над 40 софтуерни компании. Тя е инвестирала в играчи като фирмите за киберсигурност McAfee и Barracuda, както и в разработчика на корпоративен софтуер Dynatrace.

Освен за метавселената, Браво е оптимистично настроен и към криптовалутите, като притежава неразкрито количество биткойни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Милиардер: Метавселената носи възможности за инвестиции >> Ама по-добри ли от тия в шиткойни?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още