IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мистериозното завръщане на Антъни Левандовски

Човекът, който беше в центъра на скандала за кражба на търговски тайни между Uber и Waymo, стои зад нова компания, твърдят източници

20:50 | 03.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Антъни Левандовски, бившият инженер на Google и сериен предприемач, който беше в центъра на делото за кражба на търговски тайни между Uber и Waymo, се завръща. Този път появата му е свързана с компания за автономни камиони, която все още е в началния етап на развитието си, пише TechCrunch, позовавайки се на свои източници.

Фирмата, наречена Kache.ai, не се популяризира особено откакто документите за регистрацията ѝ като корпорация са били подадени към властите в Калифорния преди близо седем месеца. На пръв поглед няма никакви признаци Левандовски изобщо да е свързан с нея.

Документите, подадени към щата, посочват „Томас С. Лий-младши“ за президент. Справка в LinkedIn показва, че Лий, софтуерен разработчик, чийто предишен опит е като съосновател на две базирани в Сан Диего компании, е президент на Kache.ai. След търсенето на фирмата в LinkedIn всички препратки към нея обаче са премахнати от социалната мрежа.

Но адресът, посочен в нейните документи, говори за нещо съвсем различно. Според тях адресът ѝ е в Света Елена, Калифорния. Мястото обаче е собственост на бащата и мащехата на Левандовски според други документи, разгледани от TechCrunch. Доведената майка на Левандовски Сузана Мусик беше главен изпълнителен директор и на друг от стартъпите му – 510 Systems.

Компанията не е отговорила на обажданията за коментар. Въпреки това други анонимни източници от сферата на производството на автономни коли са потвърдили пред TechCrunch, че Левандовски е свързан с Kache.ai.

Засега се знае малко за новата фирма. Думата “Kǎchē” на китайски означава камион, което е сигнал за връзка с Китай. Засега технологичният уебсайт не е успял да потвърди, че Kache.ai има някакви външни партньори от чужбина.

Преди да бъдат направени някои промени в уебсайта на компанията, в него е имало информация, заснета от TechCrunch, която посочва, че фирмата работи по „следващото поколение технологии за автономни превозни средства за индустрията с камиони“.

Завръщането на Левандовски към тази сфера изглеждаше невероятно за мнозина само преди година. Засега обаче въпросното завръщане е само плод на слухове и спекулации.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още