Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Може ли да се прави авторска музика като научна задача

Никола Кереков от Ratio.bg и музикантът Иван Шопов ще обясняват на научно парти как се създават оркестри и как се синхронизират усилия, за да се получи музикално произведение

гледано: 2490   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
2 гласа
Музиката е много близка до природата на човека
. Поради това почти няма човек, който да не се вълнува от музика. Учените, които изследват произхода на музиката, са установили, че няма популация на планетата, която да не създава собствена музика. Това каза Никола Кереков от Ratio.bg в в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.
Още по темата

"Музиката е много дълбоко залегнала в човешката култура. До известна степен създаването, слушането и оценяването на музиката са се превърнали в наше еволюционно наследство", посочи той.

Никола Кереков информира за програмата на научното парти на тема музика, което Музейко и Ratio организират.

„Тази вечер сме включили мащабна програма. Музикантът Иван Шопов ще покаже как се създава музика буквално от един звук", разкри той.

Кереков обясни, че на събитието ще се покаже как се организира музиката, как се създават оркестри и как се синхронизират усилия, за да се получи музикално произведение.

„Ще говорим за акустика и музикално инженерство – как се проектират зали спрямо различното им предназначение, за да бъдат оптимално озвучени“.

Иван Шопов, музикант, разказа как използва минимално количество звук и от него може да направи максимално количество музика.

„Това е нещо, което съвременните технологии позволяват. Вече е много гъвкаво създаването на електронна музика. Ще покажа на хората, че не е нужно да има огромен арсенал от звукове, а трябва един звук", коментира той.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Загубата на DoorDash нарасна, но компанията повиши прогнозата си