IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момчил Еленков: Пазарът на чат приложения не е стандартен

Иновациите лесно се пренасят в глобален план и добрите практики лесно се копират, твърди Момчил Еленков от Viber

20:12 | 15.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът на приложения за изпращане на съобщения не е стандартен, когато става дума за иновации, а конкуренцията на него е различна. Това заяви в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Момчил Еленков, мениджър на Viber, отговарящ за глобалните партньорства с телекомите.

По думите му когато става дума за иновации на този пазар, конкурентният подход е различен.

“Всички покриват един глобален пазар. Ако нещо се приема добре, това лесно се вижда и бързо се копира от други”, посочи той в отговор на въпрос относно нарастващия брой функции, които чат приложенията копират едни от други.

От своя страна, Viber вече предлага тайни чатове между потребителите. Те включват опции за унищожаване на съобщения например, както и за получаване на известие, ако някой в чата е направил скрийншот на нещо, изпратено от вас.

По думите на Еленков функцията с тайните чатове е била очаквана от потребителите.

“Решихме, че сега е правилният момент да я пуснем”, посочи той, допълвайки, че все пак тази функционално не е основна за Viber, както за Snapchat.

В UpDate той коментира, че Viber иска да се превръне в мултифункционална платформа, а резултатите от това се виждат през последната половин година. Компанията предлага по-лесен достъп на бизнеса до нея, а от март в САЩ предлага опцията за електронна търговия в приложението.

Според Еленков подобно обвързване на тези услуги с бизнеса ще бъде все по-често.

Как точно ще се случва това и още подробности за Viber можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:07 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още