IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МВР е похарчило под 500 хил. лева за е-управление в периода 2014-2016 г.

Министерството е стартирало само три проекта за тези години

11:06 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За периода 2014-2016 г. в Министерството на вътрешните работи (МВР) са стартирани едва три проекта, свързани с електронното управление. Това става ясно от публикувания писмен отговор на ресорния министър Валентин Радев. Въпрос към вътрешния министър са задали двама депутати от БСП – Георги Свиленски и Димитър Данчев.

Двамата отправиха подобни запитвания към всички министри. Досега отговор са дали само няколко ведомства - Министерството на правосъдието, социалното министерство, както и на отбраната, след като министър Красимир Каракачанов съобщи данните по време на парламентарния контрол на 29 септември.

За разлика от другите администрации, които са похарчили милиони за внедряването на новите технологии, МВР е вложило едва 466,6 хил. лева в посочения период.

Сред стартираните проекти е за разработване на софтуер за платени типови електронни административни услуги и за развитие на пилотна система за електронна идентификация и внедряване в продуктивен режим. Вторият проект се изпълнява със средства по оперативната програма „Добро управление“ и общата му стойност е малко над 34 хил. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още