IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Глобата от 20 млн. долара си заслужаваше

Изпълнителният директор на Tesla също така заяви, че излиза от Twitter за няколко дни

17:25 | 27.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск заяви, че напуска Twitter за няколко дни. Изказването бе направено, след като той написа в социалната мрежа, че глобата от 20 млн. долара, която му бе наложена заради туит, в който съобщава, че компанията му има необходимото финансиране, за да стане отново частна, си е заслужавала, съобщава Bloomberg.

Отписването му e кулминацията на поредица от туитове, сред които имаше и такъв, който съобщава за пускането на автопилот на навигационната система в Северна Америка, който ще бъде активен от днес.

По-рано този месец съдия одобри споразумението на Мъск и Tesla за 40 млн. долара с американската Комисия по ценните книжа и борсите във връзка с разследване по повод туит на милиардера от август, в който той посочва, че производителят на автомобили вече разполага с необходимото финансиране, за да стане отново частна компания.

В рамките на споразумението Tesla и Мъск трябва да си разделят глобата поравно.

Споразумението с Комисията също така предвижда производителят да приведе временни процедури и определен контрол върху всички комуникации на Мъск, отнасящи се до Tesla, включително в Twitter.

Според регулатора е необходимо всички писмени комуникации, които съдържат информация за компанията или акционерите й, да бъдат предварително одобрени, преди да бъдат публикувани.

В същото време по-рано днес стана ясно, че проблемите на Мъск със закона продължават.

Агенти на ФБР разследват дали компанията на Илон Мъск е представила невярна информация за производството на своя Model 3, подвеждайки инвеститорите за състоянието си през 2017 г. Това съобщават източници на в. Wall Street Journal.

Действията по криминалното разследване, водено от прокуратурата на Сан Франциско, са се задълбочили през последните седмици, след като бе постигнато споразумението с Комисията по ценните книжа и борсите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още