IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск предлага да прави респираторни апарати за болните от Covid-19

Изпълнителният директор на Tesla обяви, че ще започне такова производство, ако наистина има липса

12:24 | 19.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Стотици потребители на Twitter приветстваха предложението на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск да произвежда респираторни апарати за болните от коронавирус, след като Съединените щати призоваха за дарения на респираторни маски, тъй като в страната не са достатъчно, предава Ройтерс.

В сряда Световната здравна организация заяви, че води преговори с Китай и други страни да помогнат за увеличаване доставките на здравно оборудване, а General Motors и Ford Motor твърдят, че водят преговори с представители на Белия дом.

„Ще правим апарати, ако такива липсват“, коментира Мъск в Twitter, отговаряйки на предложение на фен един от заводите на милиардера да се заеме с тази задача.

Коментарът веднага привлече стотици коментари, призоваващи го да действа.

„Ако по някаква причина не вярвате, че в момента има липса, според всички прогнози такава ще има“, посочва потребител в социалната мрежа. „Моля, помогнете“

Администрацията на Доналд Тръмп призова американските компании в производството да дарят респираторни маски на болници и здравни заведения, които се борят с вируса, тъй като в страната има недостиг.

Компании, като поддоставчикът на Apple Foxconn, въведоха промени по продуктовите си линии, за да правят маски и подобни продукти, след като магазините в много страни останаха без запаси.

Италиански стартъп използва 3D принтер, за да направи реплики на респираторни продукти, посочвайки, че ще ги даде на болниците безплатно. Италия се бори с най-лошата епидемия от коронавирус извън Китай.

През февруари китайският производител на електрически превозни средства BYD заяви, че прави 5 млн. маски и около 300 хил. бутилки дезинфектант за ръце дневно.

В сряда Tesla се е съгласила, че ще намали броя на активните работници в калифорнийския си завод заради карантината за овладяване на вируса, съобщиха местните власти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още