IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск се отказа от строежа на единия от тунелите под Лос Анджелис

Решението е свързано със съдебно споразумение

13:24 | 29.11.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът предприемач Илон Мъск се отказа от плановете си за високоскоростен тунел за превоз на пътници в западната страна на Лос Анджелис, но се насочва към подобно предложение в градa, замислено като превоз за феновете на бейзбола от и до Dodger Stadium, предава Ройтерс.

Boring Company на Мъск се отказа от строежа на дългия 4,4 км тунел под Лос Анджелис, за да уреди съдебни спорове с обществени групи, които се противопоставят на проекта, посочват двете страни в изявление.

Ходът беше направен почти шест месеца, след като Мъск взе лично участие в публично събитие в Лос Анджелис (което се случва рядко), за да популяризира спорния проект за тунел.

По това време Мъск се хвалеше с намерението си да предлага безплатни пътувания през тунела, за да получи обратна връзка от пътниците, преди да продължи с много по-голямата мрежа от тунели, която планира за Лос Анджелис.

Но опонентите обвиниха Мъск, че се опитва да избегне екологичната проверка, която е необходима за подобен тип проекти, като се опита да направи изключение, основаващо се на това, че неговата компания настояваше за мащабна демонстрация на една по-мащабна концепция.

Подробностите по съдебното решение са конфиденциални, твърдят говорителката на компанията Джен Балаядиа и адвокатът на ищеца по делото Джон Гивън.

"Страните... решиха въпроса по приятелски начин“, гласи изявлението. „The Boring Company вече не работи по развитието на тестовия тунел Sepulveda, а вместо това се насочва към действащ тунел към Dodger Stadium”.

Плановете на компанията за т.нар. „Dugout Loop”, подземен свръхскоростен транзитен тунел между Dodger Stadium и една от трите метростанции на Metro Red Line в града бяха разкрити преди месеци на уебсайта на компанията.

Първоначалното публично обсъждане на проекта – първата голяма стъпка в цялостния регулаторен преглед, се проведе в края на август от Отдела по обществени въпроси в града.

Междувременно The Boring Company разкри, че отделен, по-къс тунел, се игражда под малък квартал в Хоторн, където се намират централите на Boring и SpaceX, друга компания на Мъск, като той ще бъде завършен на 10 декември.  

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 5 години
куц превод, първо тоя е тестов и доста по къс и още като почнаха да копаят той пусна поне 10 туита, и една камара вестници му ги публикуваха... всички са знаели и ако е нямал документи да беше изгорял 100 пъти до сега
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Biso
преди 5 години
"Междувременно The Boring Company разкри, че отделен, по-къс тунел, се игражда под малък квартал в Хоторн, където се намират централите на Boring и SpaceX, друга компания на Мъск, като той ще бъде завършен на 10 декември." В единия случай с тунел под Лос Анджелис тече обществено допитане и обсъждане, надзор от контролни органи и обществени организации. А в другия случай компанията излиза и "разкрива", че се изгражда тунел под квартал Хоторн, който вече е готов и ще бъде открит след 10 дена. Излиза, че за тунела под квартал Хоторн никой не знае или истината се е изгубила при превода на материала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още