IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата грешка на Apple - че не купи Netflix

Даниел Айвс от Wedbush твърди, че в момента Apple се бори с най-тежкия си период

20:25 | 15.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата грешка на Apple под ръководството на Тим Кук е, че не придоби Netflix, коментира Даниел Айвс, управляващ директор на Wedbush, пред CNBC.

По думите му в момента Apple се сблъсква с най-трудния си период от iPhone ерата досега.

"Но ние сме бичи настроени към услугите на Apple”, коментира той. „Следващите няколко тримесечия ще са „тежка битка“, но ние прогнозираме пазарна капитализация от 1 трлн. долара за Apple за 2019 г.“

В опит да навлезе в нова фаза на растеж, Apple може да инвестира повече в своите услуги, допълва Айвс.

„Нуждаеш се от съдържание, от гориво за този двигател. Те нямат оригинално съдържание и нямат видео съдържание, ето защо вярваме, че ще купят голямо филмово студио през 2019 г.“, посочва той пред CNBC. По думите му потенциалните цели могат да са Sony, Lionsgate, CBS или Viacom, както и Netflix, а „това е ключът към насърчаването на бизнеса с услуги“.

"По мое мнение най-голямата стратегическа грешка, която Apple направи, откакто Кук пое ръководството, е, че не купи Netflix”, коментира експертът. „Това беше сделката, която трябваше да сключат, когато става дума за съдържание“.

Твърди се, че Apple планира да пусне собствена стрийминг услуга през април, която ще включва безплатно оригинално съдържание за собствениците на нейни устройства. Услугата вероятно ще включва съдържание от CBS и Viacom, както и от други студиа.

Миналата седмица анализаторът на J.P. Morgan Самик Чатърджи посочи, че Apple трябва да придобие Netflix, за да засили позицията си като създател на съдържание.

Но Кейти Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Invest коментира миналата седмица, че не е съгласна с тази позиция.

"Те трябва да изграждат – определено трябва да обновят съдържанието си от гледна точка на видеото, но не съм съгласна, че Netflix е добър начин за постигането на това“, посочва тя. Ууд коментира, че Apple е похарчила 50 млрд. долара в създаването на собствена библиотека, като може да се конкурира със съществуващите стрийминг платформи без да прави придобивания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още