Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Наследникът на Samsung забогатява все повече, докато стои в затвора

Лий Дзие Юн пропуска важни събития в историята на компанията, но това не пречи да става все по-заможен

Наследникът на Samsung забогатява все повече, докато стои в затвора

Снимка: Архив Ройтерс

Лий Дзие Юн, милиардерът и наследник на южнокорейския конгломерат Samsung Group, ще намери известна утеха в това, че диамантът в короната на групата – Samsung Electronics, отчита рекордна печалба всяко тримесечие, откакто той е в затвора от февруари, което го прави още по-богат, предава Ройтерс.

Задържан за подкупи, давани на бившия президент на Южна Корея Пак Кън-хе, Лий изпусна премиерите на два нови флагмана, както и три тримесечия с рекордна печалба, включително обявяването на прогнозата за периода юли-септември днес.

Освен това ще бъде информиран, че главният изпълнителен директор Куон О-хюн е решил да се оттегли от поста, за да отстъпи място на нов лидер.

Още по темата

Куон, от когото се очакваше да поеме по-голяма роля след ареста на Лий и напускането на ключови директори в зората на корупционния скандал, направи изненадващо изявление днес, за да обяви оставката си. Всичко това се случи по време на събитието, на което Samsung направи прогноза за рекордна печалба за тримесечието, насърчена от търсенето на чипове за памет.

Въпреки че Лий не е способен да направи много, за да ограничи проблемите в управлението на една от най-големите технологични компании в света, 49-годишният наследник на Samsung ще получи известна утеха, че фирмата му се справя добре и без него. Състоянието му, от гледна точка на дела му в Samsung Electronics, се е увеличило с поне 45% от ареста му насам.

Делът му в Samsung Electronics, макар и под 1%, в момента се равнява на 2,3 трлн. вона (2 млрд. долара). Лий е получил и поне 11,8 млрд. вона (10,5 млн. долара) под формата на дивиденти от Samsung Electronics по време на отсъствието си и 837 млн. вона през първата половина на 2017 г. Той притежава дялове и в други звена на Samsung.

Същевременно Лий ще пропусне отчитането на рекордната печалба през четвъртото тримесечие, защото се очаква да остане в затвора до февруари, когато апелативният съд, занимаващ се с делото му, ще трябва да отсъди. В момента Лий обжалва присъдата, дадена му на по-низша инстанция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

Коментари (0)


Още от Новини
Безпилотен автомобил на Uber уби пешеходец