IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Несигурността в Китай отложи още едно IPO

NetEase е решила засега да не листва стрийминг услугата си Cloud Village, твърдят източници на Ройтерс

11:54 | 09.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

NetEase е отложила първичното публично предлагане за 1 млрд. долара в Хонконг на музикалната си стрийминг услуга Cloud Village заради волатилната търговия на големите китайски технологични компании, твърди Ройтерс, позовавайки се на двама източници, запознати с въпроса.

Източниците са пожелали да останат анонимни, защото информацията все още не е обявена официално публично. Говорител на NetEase е заявил, че компанията не може да коментира веднага темата.

IPO-то беше одобрено от комисията по листванията към Хонконгската фондова борса, става ясно от документи. През миналата седмица пък са проведени разговори с потенциални инвеститори.

Процесът трябваше да започне тази седмица, но днес е спрян, допълват източниците. По думите им това се дължи на несигурните условия, пред които са изправени китайските технологични компании заради регулаторния натиск, оказван от властите в Пекин.

Листнатите в Хонконг акции на NetEase понижиха стойността си с близо 14% миналата седмица, когато се появи информация, че китайският гейминг сектор може да бъде следващият засегнат от затягането на регулацията.

Днес цената на акциите нарасна с 4,1%.

През май NetEase обяви, че ще отдели Cloud Village и ще задържи 62,4% дял от стрийминг бизнеса.

Заради структурата на гласуването си, NetEase планираше да запази под 50% от правото на глас в компанията, сочат документи, които тя е подала до регулаторите през май.

Cloud Village е искала да набере до 1 млрд. долара от IPO-то си в Хонконг, твърди един от източниците.

Alibaba Group Holdings, Baidu, General Atlantic и Boyu Capital са инвеститори в Cloud Village, сочат документи на компанията, свързани с листването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още