IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix обяви най-голямото повишение на цените от 12 години

По-високите цени влизат в сила незабавно за новите клиенти

19:59 | 15.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Netflix повишава отново цените и новината доведе до поскъпване на книжата й с над 6% в началото на борсовата търговия, предава CNBC.

Най-евтиният основен план на Netflix ще струва 9 долара спрямо 8 долара в момента. Най-популярният й стандартен HD план ще струва 13 долара спрямо 11 долара, а 4K премиум планът на компанията ще струва 16 долара спрямо 14 долара в момента.

Повишаването на тарифите е скок с между 13 и 18%, което е най-голямото повишение от компанията от пускането на услугата й за стрийминг на видео преди 12 години, и ще влезе в сила незабавно за новите клиенти. Съществуващите абонати ще получат по-високи сметки в идните три месеца.

Допълнителните пари ще помогнат на Netflix за огромните й инвестиции в оригинални сериали и филми и за финансирането на големия дълг, който натрупа, за да се справи с конкуренцията на Amazon, Disney и Apple.

Традиционни играчи в стрийминга на видео като Netflix, HBO и Hulu бяха подложени на нарастващ натиск от нови участници, което тласна цялостните инвестиции в сектора до нов рекорд.

В понеделник притежаваната от Comcast NBCUniversal обяви, че ще пусне нова услуга за стрийминг на видео през 2020 г. Услугата на NBC ще бъде безплатна и подкрепена от реклами, ако клиентите вече имат акаунт за платена телевизия. Тя ще струва около 12 долара на месец, ако клиентите искат да премахнат рекламите или да си направят акаунт, ако нямат платена телевизия. Disney също се очаква да пусне услугата си Disney+ по-късно тази година.

Netflix увеличава цените си за четвърти път от пускането на услугата й за стрийминг на видео. Компанията повиши цените за последен път през октомври 2017 г. Предишните увеличения на цените не повлияха много на ръста на абонатите и традиционно подкрепиха книжата на компанията.

Миналото тримесечие Netflix обяви ръст на американските си абонати от 10,7% на годишна основа до 58 млн. абонати. Компанията има над 78 млн. абонати извън САЩ.

Анализатори на Goldman Sacks прогнозираха във вторник, че Netflix ще обяви силни резултати за четвъртото тримесечие в четвъртък. Банката очаква книжата на компанията да поскъпнат с 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още