IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix открадна новия си комуникационен директор от Facebook

Предишният директор на поста в Netflix беше уволнен преди два месеца

11:41 | 28.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг компанията Netflix обяви кой ще бъде новия ѝ комуникационен директор, два месеца след като предишният заемащ поста беше уволнен за използването на расистки изказвания в работни разговори, пише Wall Street Journal.

Сега Netflix разкри, че е наела Рейчъл Уетстоун на поста. Тя идва от Facebook, към чийто екип се присъедини миналата година като вицепрезидент по комуникациите.

През юни главният изпълнителен директор на Netflix Рийд Хейстингс заяви, че е уволнил Джонатан Фрийланд, който оглавяваше комуникациите, за използване на расистка обида в разговор с колеги.

Фрийланд се извини за коментарите си.

Миналия месец президентът на Paramount Television беше уволнен, а основателят на Papa John’s International подаде оставка заради подобни изказвания.

Уайтстоун е работила и като политически съветник в Обединеното кралство, както и на позиции, свързани с комуникациите и политиките в Google и Uber Technologies, твърдят от Netflix.

Тя ще започне работа във видео стрийминг компанията, след като прекара няколко седмици на преход от сегашната си работа към новото си място, обясни говорител на фирмата.

Уайтстоун е вторият ключов лидер в комуникациите, който обявява оттеглянето си от Facebook. През юни главният комуникационен директор на социалната мрежа Елиът Шрадж заяви, че напуска поста, с което сложи край на продължилата си близо десетилетие служба в компанията.

В изявление, направено вчера, Facebook благодари за работата на Уайтстоун.

Книжата на Netflix повишиха стойността си с 1,6% и завършиха търговията в първия ден от седмицата на цена от 364,58 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още