IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix плаща 56 млн. евро за уреждане на данъчен спор с Италия

Компанията твърди, че е доволна от приключването на казуса

17:57 | 20.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американската стрийминг услуга Netflix ще уреди данъчен спор с Италия, съобщиха компанията и източници на Ройтерс.

Прокурори в Милано обявиха, че са се споразумели с международна компания за стрийминг на видео по заявка за периода от октомври 2015 до 2019 г. и искат от нея да плати 55,8 млн. евро.

Те посочват финансовите параметри на споразумението, без да разкрият за коя компания става дума, но трима източници са потвърдили, че това е Netflix.

Говорител на Netflix споделя, че компанията е доволна от финализирането на въпроса.

„Поддържахме постоянен диалог и сътрудничество с италианските власти и продължаваме да вярваме, че сме действали в пълно съответствие с италианските и международните правила“, коментира говорителят.

Прокурорите започнаха разследване за потенциално укриване на данъци още преди три години.

Те твърдят, че Netflix е трябвало да плаща данъци в Италия, защото разчита на дигитална инфраструктура, за да предава съдържание на 2 млн. потребители в страната.

Netflix отвори офис в Италия, създавайки база в Рим. Компанията нае над 40 служители в страната.

Разследването на миланските прокурори, които твърдят, че кабелите и компютърните сървъри, използвани от Netflix, представляват физическо присъствие в Италия, е било предизвикано от проверки, извършени от италианската данъчна полиция.

В миналото миланските прокурори са разследвали други американски технологични гиганти като Apple, Amazon и Facebook за избягване на данъци. Това позволи на Италия да прибере няколко милиарда евро под формата на глоби и данъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още