IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix постигна мир с кинооператорите

Компанията най-сетне реши да не пуска филмите в стрийминг услугата си заедно с излизането им на голям екран

12:22 | 01.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Видео стрийминг услугата Netflix се разделя със старото си правило да пуска нови филми на платформатас си в същия момент, в който те дебютират на голям екран, с което се доближава все повече до холивудските студиа и потенциално дава на филмите на компаниите по-голям шанс да печелят, пише Bloomberg.

Новата лента "Рим“ ще се прожектира ексклузивно в кината седмици преди стрийминг дебюта му, обяви Netflix. Продукцията на носителя на „Оскар“ Алфонсо Куарон, е считана за един от потенциалните победители в категорията „Най-добър филм“ на наградите на Академията.

„Балада за Бъстър Скръгс“ и „Кутия за птици“ също ще имат ексклузивна ограничена в някои кина премиера в САЩ и в чужбина.

Решението представлява значителна промяна за Netflix, чиято политика да не дава на кината да показват ексклузивно съдържание преди стрийминга вкъщи я постави в конфликт с кинооператорите.

Netflix инвестира значително в създаването на оригинални филми и съдържание, което може да се бори за „Оскар“.

"Има невероятен отзвук за всичките ни продукции този филмов сезон“, коментира Скот Стубърг, ръководител на филмовата група на Netflix. “Този план набира инерция. Приоритетът на Netflix са нашите членове и създатели на филми“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още