IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се спря на Испания за първия си европейски център за продукции

Компанията ще инвестира в голямо пространство и работи по 20 оригинални предавания в страната

16:28 | 25.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската услуга за видео стрийминг Netflix отваря първия си център за европейски продукции в Мадрид, насочвайки се към испаноезична продукция и потенциални сериали, които са приоритет и голям източник на успех за гиганта, пише Variety.

Новото звено ще се намира в Трес Кантос и ще заема 22 хил. квадратни метра. Локацията му е само на 20 минути път с кола от Мадрид. Целта му ще е да отговори на това, което Netflix определя като “нарастващо” търсене на испаноезично оригинално съдържание в рамките на следващите няколко години, като ще покрива “нови и вече съществуващи заглавия, създадени от Netflix, както и сериали, и филми, дело на партньори на Netflix”.

Кампусът е проектиран и управляван от испанската Grupo Secuoya в рамките на няколкогодишно партньорство. Grupo Secuoya ще предостави фасилити мениджмънт и други услуги на Netflix, служейки като партньор в услугите, свързани с производството.



Новият център подчертава задълбочаването на инвестициите на Netflix в Испания с над 13 хил. души актьори, екип и допълнителен персонал, който работи по 20 оригинални продукции на компанията в страната тази година.

“Испания има богато наследство от иновативно, увлекателно създаване на съдържание и ние сме развълнувани да засилим нашата инвестиция в културното сърце на Мадрид”, коментира вицепрезидентът по международните оригинални продукции на Netflix Ерик Бармак.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още