IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix тества споделянето на акаунти извън домакинствата

Компанията планира тази функция да бъде платена

12:23 | 17.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Netflix тества функции, включително такава, която ще позволи споделянето на акаунти от хора извън домакинството на допълнителна цена, обяви стрийминг пионерът, цитиран от Ройтерс.

Компанията тества функциите в Чили, Коста Рика и Перу, като дава възможност на членовете, ползващи стандартни и премиум планове, да добавят до двама души.

Освен това Netflix проучва друга функция, която ще позволи на потребителите на основен, стандартен или премиум план да прехвърлят информацията от профила си в нов акаунт или подакаунт, запазвайки данни като история на гледане и персонализирани препоръки.

В момента компанията позволява на хората, които живеят заедно, да споделят един Netflix акаунт. Но плановете създадоха известно объркване относно това кога и как профилите могат да бъдат споделяни, твърди Netflix, допълвайки, че това засяга възможността ѝ да инвестира в ново съдържание.

Компанията посочва, че ще тества функциите и доколко са полезни, преди да направи промени и в други части на света.

През януари Netflix сви очакванията си за растеж, а прогнозата ѝ за броя на потребителите, които ще привлече през първото тримесечие, се оказа по-слаба от очакваното от Wall Street. Като причина за това гигантът посочи късното пускане на очаквано съдържание. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още