IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix ускорява растежа си извън САЩ

Бизнесът ѝ в Азиатско-тихоокеанския регион се радва на най-голям скок на броя абонати и приходи

11:01 | 17.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Стрийминг гигантът Netflix ускорява растежа си в чужбина, а бизнесът му в азиатско-тихоокеанския регион се радва на най-голям ръст на броя абонати и на приходите сред всички региони през последните три години, пише CNBC. 

В документи, подадени към властите в понеделник, компанията разкрива подробности за международния си бизнес преди отчета си за четвъртото тримечие, който ще излезе през януари и за първи път ще покаже приходите и абонатите по региони.

Netflix даде доста подробности на инвеститорите, публикувайки исторически данни за приходите от стрийминг, броя на абонати и средните приходи от абонамент за стрийминг по регион за всяко тримесечие през 2017 г. и 2018 г., както и за първите три тримесечия на 2019 г. 

В азиатско-тихоокеанския регион, който, е най-малкият на компанията, приходите са скочили със 153% от края на третото тримесечие на 2017 г. до края на същото тримесечие през 2019 г. Броят на абонатите се е увеличил със 148% през периода.

Растежът в Европа, Близкия изток и Африка също се е ускорил. Абонаментите в региона са нараснали със 132% отново за същия период., а приходите от абонаменти - със 105%. 

В Латинска Америка, където компанията твърди, че присъства в 33% от домовете с широколентов интернет, приходите от стрийминг са скочили със 71% от края на третото тримесечие на 2017 г. до края на третото тримесечие на 2019 г. За същия период броят на абонатите е нараснал с 61 на сто. 

Netflix се фокусира все повече върху международния си бизнес, докато на пазара на стрийминг услуги се появяват все повече играчи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още