IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo прехвърля част от производството си от Китай във Виетнам

Тя се превръща в поредната компания, която предприема мерки заради търговската война

10:50 | 09.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската компания Nintendo планира да прехвърли част от производството на гейминг конзолата си Switch от Китай във Виетнам, обяви говорителка на разработчика на видео игри, цитирана от Ройтерс.

Ходът ще превърне Nintendo в поредната компания, която мести производството си извън Китай, докато тече търговската война между Вашингтон и Пекин, които продължават да си размахват пръст, след като наложиха мита за внос на стоките си.

Nintendo, която аутсорсва почти цялото производство на Switch към подизпълнители в Китай, планира да направи частично прехвърляне на дейности във Виетнам това лято, посочва говорителката.

Промяната има за цел да намали рисковете, а не да се избегне влиянието на потенциално покачване на митата върху продуктите, внасяни в САЩ от Китай, посочва още тя.

Nikkei първи писа за плановете днес.

Други японски фирми, които искат да изместят производството си извън Китай, включват производителя на електроника Shapr и този на фотокопирни машини Ricoh.

През миналия месец Nikkei писа, че американският технологичен лидер Apple е поискал от основните си доставчици да оценят последствията от прехвърлянето на 15% до 30% на производствения си капацитет от Китай в Югоизточна Азия, тъй като се подготвя да преструктурира веригата си за доставки.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още