IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo се насочва към удължаване на печелившата си серия

Потребителите продължават да търсят конзолата Switch, докато прекарват повече време у дома

12:09 | 30.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty Images</em></p>

Снимка: Getty Images

Японската компания Nintendo се очаква да продължи печелившата си серия, когато отчете резултатите си за четвъртото тримесечие следващата седмица, подпомогната от хитовата си конзола Switch, която се радва на особена популярност сред потребителите, прекарващи повече време в домовете си, предава Ройтерс.

Очаква се на 7 май Nintendo да отчете 80% ръст на оперативната си печалба до 54 млрд. йени (505 млн. долара) за тримесечието от януари до март, сочи средната прогноза на 10 анализатори, анкетирани от Refinitiv. Такива нива на печалбата за четвъртото фискално тримесечие последно са наблюдавани по времето на конзолата Wii.

Финансовият отчет ще даде официални данни за първите 12 дни на продажбите на играта „Animal Crossing: New Horizons”, която се доказа като глобален хит сред затворените вкъщи заради пандемията на коронавируса.

Covid-19 доведе до бум на домашните развлечения, но увеличава натиска върху веригата на доставките на Nintendo, което доведе до недостиг на хибридната конзола Switch и до липсата на физически копия на игри.           

Nintendo „може да продава много от това, което е в инвентара ѝ в момента“, коментира Серкан Тото, основател на консултантската компания Kantan Games.

В допълнение към проблемите с хардуерните доставки Nintendo не разкрива много подробности за предстоящите заглавия, оставяйки необичайно незапълнен графика си за нови игри, което рискува да задържи набраната инерция на продажбите през текущата финансова година.

Пандемията на коронавируса засегна разработката на игри по целия свят, а премиерните дати на големи заглавия за конкурентната конзола на Sony PlayStation 4 бяха отложени.

Sony и Microsoft планират да пуснат следващото поколение игрови конзоли в края на годината, с което ще донесат свежа конкуренция на Switch, която вече от четири години е на пазара.

Nintendo смята, че е продала 19,5 млн. бройки Switch през годината, която е завършила през март – данни, които са смятани за поредния пример за традиционно консервативната прогноза на компанията. Тя беше продала близо 18 млн. конзоли до края на декември.

Популярността на “Animal Crossing”, част от усилията на Nintendo да популяризира конзолата си отвъд основните ѝ фенове, помогна за повишаване цената на акциите ѝ с близо 40% в средата на март, макар че последва спад заради притесненията за бъдещите двигатели на растежа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още