IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo слага край на бизнеса си в Бразилия

Компанията твърди, че операциите ѝ в страната не са устойчиви заради бизнес средата

13:42 | 12.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Nintendo слага край на бизнеса си в Бразилия

Nintendo приключва с бизнеса си в Бразилия, пише Wall Street Journal.

Японският производител на видео игри обяви в петък, че спира директните продажби на своите игри и конзоли в най-голямата икономика в Латинска Америка заради бизнес средата, която е направила операциите ѝ „неустойчиви“ в страната.

Високите данъци при вноса предполагат, че игри като популярната Super Smash Bros. струват близо 20% повече, отколкото в САЩ. Другите южноамерикански страни, които имат различни дистрибутори, няма да бъдат засегнати по никакъв начин от случващото се.

Представители на базираната в Киото компания, която стои зад хитови заглавия като Super Mario Brothers и конзолата Wii, не са открити за коментар.

Nintendo отчете нетна печалба в размер на 24,22 млрд. йени (224 млн. долара) за тримесечието, което приключи през септември. Резултатите ѝ надминаха очакванията на анализаторите и показаха, че компанията върви в по-добра посока, след като година по-рано отчете 8 млрд. йени загуба.

Компанията обаче е под силен натиск заради намаляващия ѝ дял на пазара на конзоли, докато Sony и Microsoft се радват на възход. Освен това Nintendo отказа да лицензира популярни игри като Super Mario Bros. за смартфони. Анализаторите твърдят, че подобни мобилни приложения могат да бъдат ключови за нея и Nintendo трябва да стъпи на нови пазари, за да постигне стабилен растеж.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още