IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia невинна по обвинение за нарушение на патенти на Apple

Двете компании се съдят от миналата година за нарушени патенти, но нито една не е призната за виновна

13:10 | 04.11.10 г.
Nokia невинна по обвинение за нарушение на патенти на Apple

Сътрудници на Комисията по международна търговия в САЩ (ITC) обявиха компанията Nokia за невинна по обвинение в нарушаване на патентните права, принадлежащи на Apple, съобщава Bloomberg.

„Доказателствата не установяват нарушение“ на патентните права на щатската компания, се казва в решение на комисията, която разгледа случая като трета страна по делото. Уликите, предоставени от Apple, не дават достатъчно основания за установяване на вина на Nokia.

В искането си компанията на Стив Джобс настояваше за спиране на вноса на мобилни устройства на Nokia в САЩ, защото нарушавали четири от патентите им.

Жалбата на Apple по адрес на Nokia е подадена в комисията през януари тази година. В нея американската компания е настояла за забрана на вноса на територията на САЩ на всички модели смартфони на Nokia, които са изградени с помощта на платформата Symbian.

Обвинението дойде в отговор на иск, подаден от адвокатите на Nokia, които през октомври 2009 година сами обвиниха Apple в нарушаване на 10 от собствените й патенти за всички модели на смартфоните iPhone.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още