Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Nokia очаква положителен ефект върху бизнеса си от патентно решение на съда

Става дума за решение, уреждащо размера на допълнителното обезщетение, платимо на Nokia за лиценз на патенти

Nokia очаква положителен ефект върху бизнеса си от патентно решение на съда

Снимка: архив Ройтерс

Финландската компания Nokia получи решение от арбитражен съд на патентен спор със Samsung и заяви, че очаква положителен финансов ефект върху бизнеса си от този факт, пише Bloomberg.

Решението на Международната търговска камара урежда размера на допълнителното обезщетение, платимо на Nokia за петгодишното удължаване на лицензионния договор между двете компании, обяви Nokia в понеделник.

Фирмата не разкри повече финансови подробности, но твърди, че run rate на приходите, или продажбите в даден момент от времето, съотнесени към годишна ставка, е 800 млн. евро.

Nokia обяви, че нейното подразделение за патенти, което ги лицензира, е реализирало печалба от около 400 млн. евро през четвъртото тримесечие и 1,02 млрд. евро през 2015 г. 

Още по темата

Nokia, която някога доминираше на световния пазар на мобилни телефони, в момента е фокусирала бизнеса си в телекомуникационно мрежово оборудване.

Същевременно обаче държи голям списък с телефонни патенти. Компанията е близо до приключването на пълното придобиване на френския си конкурент в мрежовото оборудване Alcatel-Lucent. Сделката, която е на стойност 15,6 млрд. евро, се очаква да приключи през това тримесечие. Тя може да се окаже най-голямата трансакция в корпоративната история на Финландия.

 

 

 

 

 

 

 

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини Nokia патенти

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии