Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Nokia сменя и главния си финансов директор

Компанията завършва мащабните промени в мениджмънта си

Nokia сменя и главния си финансов директор

Снимка: Roni Rekomaa/Bloomberg

Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia обяви, че има нов главен финансов директор, с което завършва промените във висшия си мениджмънт, докато се бори с конкурентите си Ericsson и Huawei за договори за изграждането на 5G мрежи, предава Ройтерс.

Още по темата

Компанията обяви, че Марко Вирен ще се присъедини от финландската инженерна компания Wartsila и от 1 септември ще поеме поста на Кристиан Пулола на главен финансов директор.

Новият главен изпълнителен директор на Nokia Пека Лундмарк също ще поеме ръководството през септември, а през май Сари Балдауф започна работа като председател, наследявайки Ристо Силасмаа, който ръководи борда в продължение на осем години.

Nokia, която се отказа от дивидента си, след като през октомври даде предупреждение за печалбата, се опитва да се справи с разходите и забавянето на доставките, докато се бори с шведската Ericsson и китайската Huawei.

“Nokia очевидно се сблъсква с предизвикателства, свързани със счетоводния баланс и паричния поток, което създава допълнителен натиск за обновяване от финансова страна“, пишат анализаторите от компанията за пазарни проучвания Inderes в бележка до клиентите си.

Вирен в момента е част от Wartsila, след като преди това е работил като главен финансов директор на няколко публични компании.

Преди началото на борсовия ден книжата на Nokia бяха с 1,8% надолу, значително под представянето на борсата в Хелзинки.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Google придобива 6,6% дял от компания за домашна сигурност