IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата прогноза на Activision Blizzard предполага, че бумът в гейминга отшумява

Резултатите за новото тримесечие ще зависи от премиерите на конзолите на Sony и Microsoft

22:30 | 30.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Troy Harvey/Bloomberg</em></p>

Снимка: Troy Harvey/Bloomberg

Activision Blizzard публикува по-вяла прогноза за четвъртото тримесечие, която предполага, че скокът в потреблението на видео игри, свързан с пандемията на Covid-19, може да се забавя, пише Bloomberg.

Разработчикът на игри, който обикновено е предпазлив в прогнозите си, заяви, че приходите за текущия отчетен период ще достигнат 2,73 млрд. долара. Въпреки че това е над средната прогноза на Wall Street за 2,59 млрд. долара, някои оценки са по-високи. Освен това компанията прогнозира печалба в размер на 1,09 долара на акция, като се изключат някои елементи. Сумата надминава очакваните от анализаторите средно 1,07 долара на акция.

„Може да наблюдаваме някои ранни доказателства за забавяне на набраната инерция заради пандемията“, обяви съоснователят на Loup Ventures Дъг Клинтън.

Въпреки че пандемията накара повече хора да играят игри, докато прекарват повече време у дома, Activision отдава ръста на по-честото пускане на нови заглавия, на ъпдейтите, както и на нови бизнес модели.

Компанията е във фаза на „финално мащабно тестване“ на Call of Duty в Китай, след като над 50 млн. играчи си направиха предварителна регистрация, с което американският гигант открива възможностите на най-големия пазар на мобилни игри в света, обяви главният изпълнителен директор Боби Котик.

Резултатите за тримесечието ще зависят от новото поколение конзоли на Microsoft и Sony, както и от новите версии на популярни заглавия, които ще се играят на тях. Activision планира да пусне редица нови заглавия като Call of Duty: Black Ops Cold War, която ще се появи на пазара през четвъртото тримесечие – скоро след пазарния дебют на новите конзоли.

Книжата на Activision понижиха стойността си със 7% до 72,34 долара по време на следборсовата търговия в САЩ, но след това до голяма степен се възстановиха. Те завършиха борсовия ден в четвъртък на цена от 77,77 долара. От началото на годината цената на акциите на компанията е нараснала с 31%.

За третото тримесечие Activision отчете, че коригираната ѝ печалба се е увеличила до 71 цента на акция, надминавайки прогнозата за 65 цента. Коригираните приходи са нараснали до 1,77 млрд. долара, над очакванията за 1,68 млрд. долара.

Acitivision ще наеме около 2000 души през следващите 14 месеца, като 60% от тях ще са заети в разработката на игри, творческите процеси и продуцирането. Целта е да се предлага повече ново съдържание, по-често и на повече платформи, обяви Котик в интервю. Компанията все още не очаква забавяния на заглавия за 2021 г., допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 1
mrynmryn
преди 3 години
Бъркат се, просто техните игри вече не струват, Активижън купи Близард и провали всичките им франчайзи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още