IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата прогноза на Broadcom разочарова, вероятно заради Apple

Компанията очаква забавяне, свързано с голям клиент от Северна Америка

09:13 | 05.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Broadcom прогнозира, че приходите ѝ за първото тримесечие ще са малко под очакванията на анализаторите, отчасти заради забавянето на „голям северноамерикански мобилен“ клиент, който анализаторите вярват, че е Apple, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че очаква приходите за фискалното ѝ трето тримесечие да достигнат 5,75 млрд. долара, плюс или минус 150 млн. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 5,79 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

“Обичайно бихме очаквали двуцифрен ръст на приходите от скока заради следващо поколение телефон на наш голям севернокорейски клиент в областта на смартфоните“, коментира главният изпълнителен директор Хок Тан по време на конферентния разговор. „Въпреки това тази година не очакваме скок в приходите поне до нашето четвърто фискално тримесечие“.

Тан се позова на „голямо забавяне в продуктовия цикъл“, без да разкрие за кой клиент става дума, но Broadcom генерира около една пета от своите приходи от Apple през последната фискална година, а през януари сключи две няколкогодишни споразумения на стойност поне 15 млрд. долара в приходи за доставка на мобилни компоненти към Apple.

Apple не е отговорила веднага на запитванията за коментар. Анализатори очакват компанията да пусне няколко модела iPhone с 5G по-късно тази година, но Nikkei Asian Review писа през март, че Apple обмисля да забави премиерата им заради проблеми с продуктовото развитие и икономическите сътресения, причинени от пандемията на новия коронавирус.

Broadcom отчете по-висок от очакваното ръст на тримесечните приходи, подкрепена от по-голямото търсене на чипове, използвани в центрове за данни. Последното е свързано с факта, че все повече хора работят от домовете си заради кризата с коронавируса.

Приходите от Broadcom нараснаха с 4% до 5,74 млрд. долара в рамките на второто тримесечие, което завърши на 3 май, с което надминаха средната прогноза на анализаторите за 5,69 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още