IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Apple TV ще е с фокус върху игрите?

Според New York Times компанията ще се насочи към геймъри, които не търсят висок клас игрови конзоли

12:24 | 07.09.15 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple Inc ще направи игрите ключова част от новия Apple TV, който вероятно ще бъде представен на събитието на компанията в сряда, съобщава Ройтерс, базирайки се на информация на New York Times.

Според статията, която цитира неназовани източници, запознати с плановете на Apple, се очаква новият продукт да е с начална цена от около 150 долара, да има повече мощност за по-добри графики, ново дистанционно управление, което може да играе функцията и на джойстик, както и да бъде представен магазин с приложения за купуване на игри.

Представители на Apple засега отказват да коментират новината.

Според New York Times повечето ръководители и анализатори в областта на игрите виждат малък шанс Apple да успее да спечели фенове на високия клас игрови конзоли като Xbox One на Microsoft или PlayStation 4 на Sony.

Вместо това обаче Apple вероятно ще се фокусира върху случайни геймъри, които не искат игрови конзоли висок клас, се твърди още в статията.

На 17 август Apple покани журналисти на събитие, което ще се проведе тази сряда и на което се очаква да бъдат представени новите модели iPhone и вероятно нова версия на Apple TV. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още