IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Galaxy Note 7 намира приложение и в мобилното банкиране

Южнокорейски банки въвеждат система за сканиране на ириса при услугата мобилно банкиране..

08:32 | 05.08.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Южнокорейските банки KEB Hana Bank и Woori Bank въвеждат система за идентификация на потребителите на мобилно банкиране чрез разпознаване на ириса на окото, съобщава руската агенция ТАСС.

„Системата за идентификация ще заработи по-късно този месец, когато в страната започне продажбата на телефона Galaxy Note 7, който ще разполага със скенер за разпознаване на ириса“, обясниха от двете банки. Новата система значително ще повиши сигурността на потребителите, като ги защити от онлайн измами. 

Според финансовите институции системата чрез разпознаване на ириса ще бъде така направена, че проникването в чужда сметка ще бъде практически невъзможно. Според представители на банките новата мобилна технология ще увеличи популярността на мобилното банкиране и ще го направи по-просто.

Третата по големина южнокорейска банка Shinhan Bank също проучва възможността да използва подобна система. Представянето на новия Galaxy Note 7 в САЩ беше на 2 август, като се очаква продажбите на смартфона в Южна Корея да започнат от средата на този месец. Цената на новото устройство все още не е известна.

Функцията „ирисов скенер“ може да се използва за заключване и отключване на устройството и може да се комбинира като алтернатива или допълнителна защита на скенера за отпечатъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още