IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият лидер на Amazon отива на среща с Джо Байдън

На нея ще присъстват и изпълнителните директори на други американски технологични компании

08:51 | 24.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Анди Джаси<em>. Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Анди Джаси. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Amazon Анди Джаси ще се присъедини към други технологични директори в среща с президента Джо Байдън, която ще се проведе в Белия дом в сряда. На нея ще бъдат обсъдени усилията на частните компании да подобрят киберсигурността, твърди източник, запознат с въпроса, който е цитиран от Ройтерс. Той е пожелал да остане анонимен, защото информацията не е обявена официално публично.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук и колегата му от Microsoft Сатя Надела също ще посетят събитието за киберсигурност в Белия дом, обяви Bloomberg News, позовавайки се на свои източници.

Изпълнителните директори на големи технологични компании, банки, енергийни компании и други, включително тези на Google, International Business Machines (IBM), Southern Co и JP Morgan Chase, са поканени.

Apple, IBM, Microsoft и JPMorgan не са отговорили на запитването за коментар извън обичайното работно време. Google не е коментирала кой ще посети срещата и е насочила репортерите към Белия дом за повече подробности.

През юли президентът Джо Байдън подписа меморандум за националната сигурност, давайки начало на публично-частна инициатива, която създава специални инструменти за киберсигурност в най-ключовите американски компании, включително такива за водопречистване и електрическите централи.

Новината беше обявена, след като няколко сложни и големи кибератаки, извършени тази година, засегнаха американски компании и правителствени агенции. Едно от нападенията, при което беше използван зловреден софтуер, дори доведе до проблеми с доставките на газ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още