IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ново финансиране оцени Epic Games на 32 млрд. долара

Сред инвеститорите са Sony и холдинговата компания зад Lego Group

18:48 | 11.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Разработчикът на игри Epic Games обяви, че е набрал 2 млрд. долара от Sony Group и от семейната холдингова компания, която стои зад Lego Group. Това е оценило създателя на „Fortnite” на 31,5 млрд. долара, предава Ройтерс.

Sony, която досега беше инвеститор във фирмата, и инвестиционната компания Kirkbi са се включили с по 1 млрд. долара, обяви Epic. Набраните средства ще помогнат на разработчика да развие партньорството, свързано с метавселената, което той сключи с Lego Group по-рано този месец. 

Метавселената е новата гореща тема в технологичния свят. До голяма степен тя е свързана с идеята за споделена виртуална платформа, до която хората могат да достигат чрез различни устройства и където могат да се движат в дигитална среда.

Сделките в този сегмент набират скорост, тъй като технологичните гиганти смятат метавселената за голяма иновация и генератор на приходи.

През януари Microsoft придоби разработчика на „Call of Duty” Activision Blizzard за 68,7 млрд. долара. Това се оказа най-голямото придобиване в гейминг сектора и увеличи залозите на индустрията в областта на метавселената.

„Fortnite” вече се смята за част от метавселенаа, а инвестицията в Epic ще даде на Sony възможност да се потопи по-дълбоко в този сегмент.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още