IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облаците над Fitbit се разсейват

Акциите на компанията поскъпнаха след добрите коледни резултати

10:29 | 28.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на носими устройства за следене на здравни показатели Fitbit отбеляза най-голям ръст на стойността на акциите си от три месеца насам, след като мобилното му приложение оглави класациите за безплатни приложения в онлайн магазина на Apple, пише Bloomberg.

Тези успехи по време на коледния уикенд означават, че повече нови потребители са свалили приложението, което предполага, че устройствата са били популярен подарък.

Книжата на компанията записаха ръст на цената от 7,4%, а това е най-големият скок от септември. Те се търгуваха на цена от 7,83 долара за брой в Ню Йорк. По-рано Re/Code писа, че мобилното приложение на Fitbit се е изкачило до първото място в класациите.

Fitbit, лидер на пазара на носими устройства, се бори за запазването на първото си място, но се сблъсква със забавяне на търсенето и по-силна конкуренция от Apple в премиум сегмента, както и от по-евтините предложения на пазара.

Миналия месец, след като пусна новата си линия устройства, Fitbit намали прогнозата за печалбата си за празничния сезон, когато търговците обичайно генерират по-голямата част от продажбите си. Анализаторите също понижиха прогнозите си и акциите на Fitbit поеха надолу.

Успехът по време на празниците може да успокои част от анализаторите и инвеститорите, които са притеснени за перспективите за растеж на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:03 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още