IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на акционерите на Tesla ще е на 15 септември

Това е предварителната дата, съобщена от Илон Мъск

11:58 | 22.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg</em></p>

Снимка: Brendon Thorne/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че 15 септември е предварителната дата за общото събрание на акционерите и нейния Battery Day, на който се очаква да разкрие значителния си напредък в технологията за батерии, предава Ройтерс.

Събитието, което Мъск обяви, че ще бъде „един от най-вълнуващите дни в историята на Tesla”, преди това беше насрочено за май, а срещата с акционерите трябваше да се случи на 7 юли. Но и двете бяха отложени заради пандемията на коронавируса.

Battery Day ще включва обиколка на системата за производство на клетки за батерии, писа в Twitter Мъск, без да разкрива повече подробности.

Двама от пълномощните съветници - Glass Lewis и Institutional Shareholder Services (ISS), са призовали инвеститорите на Tesla да гласуват против преизбирането на председателя Робин Денхолм в борда на директорите. Като причина за това те изтъкват корпоративното управление и други проблеми.

Отлагането на двете особено важни за компанията събития не е изненада, предвид факта, че множество други събития, предполагащи събирането на много хора на едно място, бяха отменени откакто започна разпространението на Covid-19 по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още