IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ocado придобива две американски компании за роботика

Целта ѝ е да направи складовете си още по-ефективни

15:02 | 02.11.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Hollie Adams/Bloomberg</em></p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Британската верига онлайн супермаркети, която разполага със софтуерен център в София, придоби две компании за роботика в Съединените щати. Целта е да направи своите складове по-ефективни, пише CNBC.

Компанията, която също така повиши и прогнозата за годишната си печалба, заяви, че купува базираната в Сан Франциско фирма за роботика Kindred Systems за 262 млн. долара в брой. Второто ѝ придобиване е на Haddington Dynamics от Лас Вегас за 25 млн. долара в брой и акции.

„В рамките на нашата мисия да решаваме едно от най-големите предизвикателства в света в областта на роботиката – взимането и пакетирането на хранителни продукти, ние придобиваме две водещи компании за роботика“, написа компанията.

Kindred Systems, която разполага с 45 инженери и около 90 служители общо, изгражда роботи, които се ползват за взимане и опаковане на онлайн поръки. Haddington Dynamics пък създава роботизирани ръце.

Главният изпълнителен директор на Ocado Тим Стайнер коментира, че придобиването ще позволи на компанията да „ускори доставките, да създаде още повече иновации и да расте по-бързо“.

Сделките ще повлияят слабо на печалбата, но също така ще увеличат приходите в следващата финансова година с около 30 млн. паунда (38,7 млн. долара), обяви Ocado.

Въпреки че много компании бяха засегнати от пандемията, бизнесът на Ocado спечели от факта, че повече хора се насочиха към онлайн пазаруването.

Днес Ocado обяви, че съвместният ѝ бизнес с британската верига за търговия на дребно Marks & Spencer остава силен през четвъртото фискално тримесечие.

Ocado очаква печалбата ѝ преди лихви, данъци и амортизация да е над 60 млн. паунда за годината до края на ноември, което е над предходната прогноза за над 50 млн. паунда.

Книжата на Ocado, която е оценена на около 18 млрд. долара, повишиха стойността си с над 9% днес.

С какво се занимава екипът на Ocado в България можете да видите в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
zelka007
преди 3 години
ръчкайте децата да учат механика и програмиране , че бъдещето така ще ги шляпне , ще се чудят откъде им е дошло ... :)))https://***.ocadogroup.com/technology/technology-pioneers
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още