IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оценката на здравния бизнес на Siemens може да достигне 30 млрд. евро

Siemens иска да набере до 10 млрд.евро, като продаде до 25% от здравния си бизнес през първата половина на годината

23:03 | 26.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Оценката на здравния бизнес на германския инженерен гигант Siemens в предстоящото първично публично предлагане (IPO) може да достигне 30 млрд. евро, съобщи Bloomberg.

Според агенцията, позоваваща се на запознати източници, тя може да бъде оценена в диапазона от около 26 млрд. евро до 30 млрд. евро, Ръководителите на Siemens Healthineers все още срещат с инвеститори, за да преценят апетита им, преди да разкрият по-късно тази седмица ценовия диапазон за предлагането.

Целта на Siemens е да набере до 10 млрд.евро, като продаде до 25% от здравния си бизнес през първата половина на годината. Представител на Siemens отказа да коментира.

IPO-то, което може да е най-голямото в Европа през тази година, идва на фона на пазарна нестабилност този месец, което временно понижи апетита на инвеститорите. Siemens Healthineers залага на успеха на своето портфолио от лабораторно оборудване и продукти Atellica, стартирали през 2017 г.

Някои инвеститори обаче смятат, че прогнозите за продажбите на компанията са твърде оптимистични и искат да видят повече доказателства за успеха, преди да повишат оценката си за компанията.

Siemens Healthineers реализира печалба от 2,49 млрд. евро при приходи от 13,8 млрд. евро за годината, приключила на 30 септември, според изявление на компанията майка през ноември.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още