IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се телеком звеното на SoftBank да получи одобрение за IPO на 12 ноември

Планирано е първичното публично предлагане да започне на 19 декември

15:52 | 02.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Японската инвестиционна корпорация SoftBank Corp се очаква да спечели на 12 ноември одобрение да впише на борсата своя телекомуникационен бизнес, съобщава Ройтерс.

Ако това се случи, звеното ще бъде листнато на 19 декември, сочи информация на DealWatch, цитирайки източници, пожелали анонимност. 

Американската банка JP Morgan се присъединява към Nomura Holdings и звеното на Sumitomo Mitsui Financial Group – SMBS Nikko Securities, като глобални координатори на предстоящото първично публично предлагане.

Листването, което вероятно ще се превърне в най-голямото в историята на Япония, ще отбележи трансформацията на Softbank и нейния инвестиционен фонд Vision, възлизащ на над 93 млрд. долара, в един от най-големите технологични инвеститори в света.

Това ще помогне на компанията да освободи повече пари за инвестиции, вариращи от споделено пътуване до възобновяеми енергийни източници.

Мобилният оператор планира да започне да рекламира продажбата през следващия месец.

От SoftBank все още не са дали коментар за новината.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още