IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oculus придоби две старт-ъп компании

Секторът, занимаващ се с виртуалната реалност, става все по-привлекателен за рисковите инвеститори

11:45 | 13.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на очила за виртуална релност Oculus VR ще превърне своите виртуални светове в триизмерни и по-ясно реагиращи на жестове. Той ще направи това благодарение на две старт-ъп компании - Nimble и 13th Lab, пише Wall Street Journal.

Придобиванията идват в момент, в който секторът, занимаващ се с виртуалната реалност, става все по-интересен на рисковите инвеститори.

Oculus, която беше придобита от Facebook за 2 млрд. долара през март, не разкрива финансовите параметри на сделките.

Базираната в Сан Франциско Nimble VR, която преди беше известна като 3Gear Systems, прави софтуер за проследяване на жестове, ката разчита на малки 3D камери. Последните могат да бъдат монтирани на върха на очилата Oculus Rift.

Компанията набра финансиране през Kickstarter от инвеститори като Intel Capital, Crunch Fund, K9 Ventures и Ovo Fund.

Шведският старт-ъп 13th Lab също използва сложни камери и прави 3D визуализации на различни физически среди, така че те да могат да бъдат представени във виртуалната реалност.

Oculus привлече професора по компютърни науки в New York University Крис Бриглър, който е работил по редица холивудски блокбъстъри, а сега ще бъде инженер в компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още