IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Огнян Донев: Конкуренти възпрепятстват работата на печатницата

Издаването на вестниците „24 часа" и "Труд" няма да спре, гарантира Христо Грозев, бивш съдружник на собствениците на вестниците

17:34 | 19.10.11 г.
Огнян Донев: Конкуренти възпрепятстват работата на печатницата

„Конкуренти се опитват по неикономически начин да извадят облаги в своя полза“. Така Огнян Донев, един от собствениците на "Медийна група България Холдинг", коментира пред журналисти влизането днес на съдия-изпълнител в печатницата на групата, съобщи БТА.

Донев изрази убеденост, че в момента конкуренти се опитват да надделеят на предизборна ситуация. „Сигналът, който е бил подаден към всички останали медии, използващи услугите на нашата печатница, ни навежда на мисълта, че се търси конкурентна облага“, заяви Огнян Донев.

"В България има един принцип - аз си мисля, че вашето жилище е мое и сега моля съда да го запорира, защото аз утре или в бъдеще бих могъл да предявя претенция. По този начин върху вас ще се упражни репресия, че вие не трябва да си пипате собственото имущество“. Така той коментира днешната ситуация с извършването на опис на печатарски машини от съдия-изпълнител. Донев заяви още, че няма никакви намерения да местят машини от печатницата или пък да бъдат продадени. Той добави, че медийната група работи нормално.

"Издаването на вестниците „24 часа" и "Труд" няма да спре", гарантира в интервю по БНР Христо Грозев, бивш съдружник на собствениците на вестниците.

В редакциите на вестниците "Труд" и "24 часа" днес влезе частен съдебен изпълнител и полиция заради издадена от съда обезпечителна заповед в полза на Грозев. Съдът е наложил запор на печатниците и марките на двата ежедневника и седмичника "168 часа", за да не се разпродава имущество, докато трае делото. Описът е заради спорове между собствениците в холдинга за размера на дяловете.

„Искът ще бъде за обявяване на невалидна сделката, с която бяха прехвърлени голяма част от дяловете в края на март“, каза Грозев. Той допълни, че в този период от няколко месеца е получавал доказателства за схеми и договори, които са били подписвани, вероятно с цел източване. Има сериозна заплаха активите да бъдат разпродадени, обясни Грозев.

"Това, което ни шокира, е, че голямата част от банковия заем, предоставен на "Медийна група България" тайно от нас, е бил насочен към дружество, което е 100% собственост на адвокат Стоян Николов, един от адвокатите на Павлов, син на зам.-кмета по финансите по времето на Стефан Софиянски", допълни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още