Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Огнян Траянов: Трябва да се готовим за новите професии

В рамките на нова национална програма IT специалисти ще влязат в училищата в ролята на помощник учители, съобщи изпълнителният директор на "ТехноЛогика"

Огнян Траянов: Трябва да се готовим за новите професии

Снимка: Pixabay

В рамките на нова национална програма IT специалисти ще влязат в училищата в ролята на помощник учители. За това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Огнян Траянов, изпълнителен дирeктор на "ТехноЛогика".

Още по темата

Според него трябва да се скъси още дистанцията между бизнеса и образованието.

„Най-важното е да дадем реални примери от практиката, така че най-големият недостатък на българската образователна система – отдалечеността ѝ от практическата насоченост, до някаква степен да бъде преодолян“, убеден е Траянов.

Той напомни, че Министерството на икономиката вече разработва стратегия за четвъртата индустриална революция, като изтъкна необходимостта от изграждането на система за валидиране на знанията, получени по всякакъв начин.

„Целта е България да посрещне и предизвикателствата, и възможностите. Предимството на евтината работна ръка ще бъде заменено от роботите, западните компании ще изтеглят дейностите си в собствените си страни.Трябва да бъдем готови за постоянна промяна и обучение в нови професии, които ще възникват“, отбеляза изпълнителният дирeктор на "ТехноЛогика".

По думите на Траянов навлизането на роботите ще остави възможност човек да развива креативността си, която трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

гледано: 3241   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ ограничиха износа на технологии за най-големия производител на чипове в Китай