IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Операциите на ZTE вече са нормализирани

Компанията потвърди, че бизнесът ѝ се развива добре след вдигането на американската забрана

12:15 | 29.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производството на китайската компания ZTE са се нормализирали след вдигането на американската забрана и нейната бизнес мрежа ще се върне към обичайния растеж през 2019 г., посочва Securities Times, позовавайки се на новоназначени директори от компанията.

Вторият по големина китайски производител на телекомуникационно оборудване беше изправен пред трудности през април, когато САЩ забраниха на американски фирми да продават компоненти и технологии на ZTE, тъй като компанията е нарушила санкциите на страната срещу Иран и Северна Корея.

Забраната, която стана причина за още търкания във връзка с търговските отношения между Китай и САЩ, беше вдигната през юли, след като ZTE плати глоба за 1,4 млрд. долара, което позволи на фирмата да възстанови дейностите си, предава Ройтерс.

"В момента основният бизнес е възстановен напълно. Производствената цел за август е върната към нормалната и проучването и развитието се възстановява бързо“, посочва Securities Times, цитирайки председателя Ли Дзъсуе.

Като част от споразумението с Вашингтон, ZTE, която разчита на американски доставки на ключови компоненти, също така направи промени в управленския си екип и назначи нов председател, както и нов главен изпълнителен директор.

„Определено можем да кажем, че компанията все още е на предна линия в комуникационната индустрия“, посочва председателят. „Поръчките ни са чудесни и съответстват на тези от юли и август миналата година“.

Компанията се надява нейният бизнес с мрежово оборудване да се върне към нормалния растеж през 2019 г. Фирмата има за цел да насърчи проучванията и развитието, в частност на ключови компоненти като чипове, за да засили връзките си.

ZTE не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Компанията трябва да обяви своите финансови резултати този четвъртък.

Повече новини от света на технологиите можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още