IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основаната в България компания Tek Experts отвори офис в Нигерия

Тя вече е наела 300 служители в центъра си за обслужване на клиенти в Лагос

16:09 | 26.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Tek Experts</em></p>

Снимка: Tek Experts

Основаната в България компания Tek Experts, която е международен доставчик на висококачествени услуги в сферата на бизнеса и ИТ поддръжката, обяви експанзия в Африка. Фирмата разширява дейността, като за целта отвори първия си център за обслужване на клиенти в Лагос, Нигерия, съобщават от компанията.

Tek Experts вече е наела 300 служители в новия си офис. В следващите месеци се планира привличането на още няколкостотин души към нигерийския екип.

С новия офис местата, в които компанията оперира на този етап, стават осем. Освен един офис в България тя има други два в Коста Рика и по един в САЩ, Малта, Китай, Виетнам и Нигерия.

Tek Experts си партнира с Microsoft за предоставянето на услуги в Нигерия.

Първият офис на компанията е създаден в София, но впоследствие бизнесът се разраства, а фирмата се насочва към други пазари. До края на 2018 г. Tek Experts очаква броят на служителите ѝ в целия свят да достигне 5000 души.

В клиентския център на компанията в България работят над 500 души, а компанията не спира да наема служители. Тя е обявила 400 свободни позиции в столицата.

Във връзка с бързия си растеж фирмата разширява и офис пространството си с над 2000 кв. метра в сградата, в която е базирана в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още