IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателят на eBay се оттегли от борда на компанията

Заедно с него от борда се маха и Джеси Кон от Elliott Management

16:12 | 11.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;JB REED/Bloomberg</em></p>

Снимка: JB REED/Bloomberg

Основателят на интернет гиганта eBay Пиер Омидяр се оттегли от борда на компанията. Ходът е част от по-големи промени, в рамките на които партньорът в Elliott Management Джеси Кон също напуска борда, пише Wall Street Journal.

Кон се присъедини към борда на eBay миналата година като част от споразумение с Elliott.

Омидяр, който основава тогава наречената AuctionWeb през 1995 г., технически се оттегли от борда, обяви компанията. Той ще остане почетен директор. Като такъв той може да присъства на срещи на борда или на тези на комисията към борда, когато е поканен, но няма да има право на глас.

Оттеглянията не са свързани с някакви неразбирателства в компанията, посочва eBay.

Към борда се присъединява Карол Хейлис, ветеран от Citigroup, която последно работи като финансов директор на CIT Group. Сред новите членове е и Мохак Шроф, старши вицепрезидент по инженерните въпроси в LinkedIn, която е собственост на Microsoft.

“Техните назначения ще добавят значителен опит и експертиза в критичен момент, свързан с водените от технологиите промени в eBay”, твърди Пол Преслър, който е председател на борда на eBay.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още